Ny fartkampagne: Vil du sænke farten for dine nærmeste?

Vil du sænke hastigheden for dine nærmeste? – Det spørgsmål håber de nordjyske kommuner og politiet, at bilisterne vil stille sig selv i den kommende tid.

I dag skydes en ny fartkampagne igang, og den har som mål at ramme den enkelte bilist på følelserne.

Når vi kører for stærkt, er der rigtig meget på spil. Vi tænker ikke altid på risikoen ved at køre for stærkt – at det påvirker rigtige mange mennesker omkring os, hvis der skulle ske noget alvorligt. Det er ikke kun de direkte involverede, der er bliver ramt – det mærker forældre, søskende, kæreste, venner og bekendte for livet. Og det gælder potentielt i begge biler, hvis der er tale om sammenstød eller påkørsel. Så der er rigtig meget på spil.

– Alt for mange kører for stærkt. Ulykker med alvorlige konsekvenser påvirker ikke kun den, der er indblandet. Det rammer alle dem, der er tæt på netop den person, lyder det fra Henrik Hyldig Nielsen, Nordjyllands Politi.

Adfærden skal ændres
– Vi sætter ind med fotovogne, stærekasser og patruljebiler, men det er ikke nok. Bilisternes adfærd skal ændres. Og du kan gøre en forskel, ved at starte med at kigge indad. Overvej hvad konsekvenserne af din fart kunne være og tænk på, hvad der er på spil. Hvis du tænker på dine nærmeste – ville du så ikke stoppe op?, spørger Henrik Hyldig Nielsen.

Kampagnen omfatter en kampagnefilm, en række budskaber fra Facebooksiden Sænkfarten og et radiospot, med en direkte hilsen ud til bilisterne på vejene.

Foto: Politi.dk

Forfatter
Top