Ny daginstitution med et grønt twist

I Struer skal der bygges en ny og moderne daginstitution med plads til 100 børnehavebørn og 50 vuggestuebørn.

Projektet med at bygge den nye institution er blev udbudt som en såkaldt omvendt licitation, hvor arkitekterne skulle konkurrere på, hvor meget Struer Kommune kunne få for 25,5 millioner kroner. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

I sidste ende løb Meissner + Sigh Arkitekter fra Skive med opgaven.

– Det bliver en moderne institution, som giver vores personale de bedste muligheder for at udøve det hverv, som de er knaldgode til, siger formand for børne- og uddannelsesudvalget Peter Vestergaard (R) til dagbladet.

Alt sammen er nu endt med, at Meissner + Sigh Arkitekter fra Skive er kommet med et bud på den nye daginstitution i Struer midtby. I forslaget er institutionen formet som et v, der er blevet presset lidt ud til siderne fra midten af.

Hele grundtanken i Lydens By, som Struer kaldes, er ifølge udvalgsformanden tænkt ind i byggeriet og dets udearealer, og så har tankerne også kredset om det grønne, hvor en levende, grøn plantevæg og grønt på tagene er med i planerne.

– Det er forslag, som man kan have med. Nu skal vi lige se, om det kan holdes inden for rammerne, men det har fungeret fint andre steder, og så giver det jo bare et grønt twist, som jeg i hvert fald godt kan lide, siger Peter Vestergaard.

Den nye institution skal være klar til indflytning efter sommerferien i 2020.

Illustration: Struer Kommune

Forfatter

Related posts

Top