Ny bølge af dankorttyverier i Nykøbing og Thisted

Der er god grund til at være forsigtig, når du bruger dit købe- eller kreditkort i en forretning.

En række kunder i Thisted og Nykøbing har nemlig i de seneste dage fået afluret koden til deres dankort, som de derefter har mistet.

Meget tyder på, at det er de samme, der står bag tyverierne, da fremgangsmåderne går igen.

Fredag eftermiddag gik det ud over en 77-årig mand på parkeringspladsen ved Løvbjerg i Nykøbing. Han blev stoppet af en kvinde, der spurgte, om han havde tabt en 200-krone seddel.

For at vise, at han kun handlede med kort viste han sin tegnebog til kvinden. Uvist hvordan mistede han sit dankort.

Kvinden beskrives som 30 til 35 år, cirka 165 centimeter høj, iført bluse og nederdel og taler med accent.

Lørdag formiddag fik en 77-årig kvinde et mærkeligt spørgsmål. På parkeringspladsen ved Netto i Nykøbing spurgte en mand om vej til Malmö. Kort efter blev hendes kort misbrugt til at hæve 6.000 krone i Jyske Bank.

Halvanden time senere fik en 42-årig kvinde det samme spørgsmål ved REMA 1000 i Thisted, da hun var ved at sætte sine varer ind i bilen. Manden er 35 til 40 år, har sort kort hår og taler dansk med accent.

10 minutter senere blev der hævet 6.000 kroner på hendes kort, og kort efter blev det brugt i SuperBrugsen, hvor tyven handlede for 2.074 kroner.

Senere havde en 82-årig mand handlet i REMA 1000 i Thisted. Han havde derefter et ærinde på Aasvej, og da han steg ud af bilen blev han kontaktet af en kvinde i sommertøj med en 200-krone seddel i hånden. Hun spurgte, om det var hans.

Hans kort blev også misbrugt, og tyvene høstede en gevinst på 9.000 kroner.

Forfatter

Related posts

Top