Ny, avanceret teknologi til EUC Nordvest

EUC Nordvest’s status som partnerskole i Videnscenter for Automation og Robotteknologi har gjort det muligt for skolen at erhverve sig en avanceret 3D-metalprinter, der længe har stået højt på skolens ønskeseddel.

Dermed får skolens elever på industritekniker- og smedeuddannelserne samt Teknologicenterets kursister endnu bedre muligheder for at lære om, og få erfaring med, de nyeste teknologier på området.

– Ét er at kende til de mange muligheder, men et andet er at have prøvet dem i praksis og have lært at bruge dem i det daglige arbejde. Vores elever og kursister skal tage herfra med en forståelse for de nye muligheder, der opstår, når man ikke længere skal dreje og fræse sig frem til emnerne. De skal lære, hvordan man udnytter de nye muligheder til at ændre og optimere eksisterende designs, så man kan noget andet og mere, end der tidligere har været muligt. Den viden og erfaring er helt afgørende for, at de kan tage hjem i deres virksomheder og praktikvirksomheder og give en kompetent vurdering af, hvor man med fordel kan indføre den nye teknologi, lyder det fra specialkonsulent Bente Homann fra EUC Nordvest.

Printeren blev installeret i uge 45, faglærerne har været på kursus i brugen af den, og de første emner er allerede produceret. Og der er bred enighed om, at den nye teknologi er et hit. Foto: EUC Nordvest

3D Metalprint kommer til at indgå i uddannelsen til industritekniker, ligesom Kursuscentret.nu vil udbyde AMU-kurser i teknologien. Kurserne, som Teknologicentret på EUC Nordvest selv har udviklet, er allerede godkendt af Børne- og Undervisningsministeriet og er således klar til at blive udrullet.

Er man interesseret i at se udstyret og høre mere om de mange muligheder inden for 3D-print, afholder Netværk Nordvest en briefing om emnet, torsdag d. 5. december kl. 15.00, hvor alle er velkomne.

Læs mere herom på www.netvaerknordvest.dk.

Foto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top