Ny app gør hverdagen lettere for skilsmisseforældre

Sommerferien er officielt slut, og hverdagen banker på døren. Det samme gør efterårets mange skilsmisser, hvor skilsmisseforældre tyr til digitale hjælpemidler, når det drejer sig om hjælp til samarbejdet.

Ifølge statistikkerne er sommerferien højtid for, at ægtepar ser hinanden i øjnene, vælger ægteskabet fra og skilsmissen til.

Den ny hverdag, hvor forældrene skal deles om barnet på 2 forskellige adresser, kræver fælles koordinering. Flere forældre efterspørger derfor værktøjer, der kan systematisere den fælles planlægning, når barnet pendler mellem 2 hjem.

Skilsmissefar savnede værktøjer der ikke drejede sig om konflikt
Søren Christiansen er skilsmissefar og samarbejder til dagligt med sine børns mor i en 7/7 ordning.

Han har skabt skilsmisse app’en CoPilots, og han mener, at der er brug for nytænkning, når det drejer sig om samarbejde mellem skilsmisseforældre.

– Når vi kan udvikle apps, der hjælper os til at løbe flere kilometer eller finde de billigste hoteller, bør vi også udvikle apps, der hjælper skilsmisseforældre med sikker koordinering og samarbejde på tværs af barnets 2 hjem, siger han.

Søren Christiansen er uddannet datalog og far til 2.

Søren Christiansen har derfor, med kapital fra danske investorere, brugt de sidste 2 år på at udvikle app’en CoPilots.
Her får skilsmisseforældre hjælp til samarbejde, planlægning og fælles indblik i barnets dagligdag samt sikker deling af lægeoplysninger, telefonnumre og barnets billeder.

Særligt for app’en er, at fokus, modsat de fleste offentlige initiativer, ikke er på konflikter, men derimod på den almindelige hverdag i børnefamilien.

– Vi har alt for længe kun talt om de skilsmissefamilier, hvor forældre og børn mistrives. Det er på tide, at vi beskæftiger os med, at også velfungerende skilsmissefamilier kan have brug for værktøjer til de særlige situationer, der opstår, når barnets hverdag skal planlægges på tværs af 2 hjem. Når forældrene trives, resulterer det i børn, der trives, slutter Søren Christiansen.

Skilsmisseforældre hilser initiativet velkomment
Blandt skilsmisseforældrene hilses initiativet velkomment.

Sidsel Albertsen er (skilsmisse)mor og genkender, at det er vanskeligt at finde værktøjer, der er målrettet hverdagens planlægning mellem 2 hjem.

– Jeg har indkøbslister, bankkonti, træningsprogrammer og meget mere samlet på min telefon via forskellige apps. Hvis en app kan give mig en enkel løsning, når det drejer sig om koordinering mellem min eksmand og jeg, så siger jeg ja tak, siger hun.

CoPilots er gratis i App Store og Google Play

 

Forfatter

Related posts

Top