Nu vaccineres nogle af de mest sårbare i eget hjem

De mest sårbare og ældre borgere i Region Nordjylland får nu mulighed for at blive vaccineret i eget hjem.

Region Nordjylland kører nu ud med vacciner til de borgere, der ikke kan transporteres til et vaccinationssted.

Det drejer sig om cirka 300 nordjyske borgere, som er blevet visiteret til den ekstra hjælp af deres hjemkommuner.

– Det er vigtigt, at vi tager godt hånd om denne gruppe borgere. De har det til fælles, at en eventuel transport medfører risiko for forværring af ens tilstand. Der er derfor tale om nogle af de allermest sårbare og ældre borgere i vores region. Det er godt, at der nu er fundet en god løsning, der er baseret på den enkeltes behov, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

De pågældende borgere vil blive kontaktet direkte. Det er ikke muligt selv at bestille vaccination i eget hjem.

Det er paramedicinere ansat i Den Præhospitale Virksomhed i Region Nordjylland, som i første omgang skal forestå vaccinationen af borgerne. Det vil ske med vacciner fra Pfizer/BioNtech.

Der startes ud med vaccination af immobile i målgrupperne 2 og 3 – det vil sige nogle af de ældste og dårligste. Når regionen er i mål med disse målgrupper, vil der løbende blive vaccineret immobile borgere i forhold til alder.

Kontakter nu mange ældre i regionen
Det er ikke kun de immobile borgere, der ikke kan transporteres, som får en ekstra hjælpende hånd for tiden.

De nordjyske kommuner og regionen gør det nemlig også nemmere for ældre borgere at få booket en vaccinationstid. Region Nordjylland opruster med personale på regionens coronahotline.

Derudover vil kommunerne tage direkte kontakt til de borgere, der har fået en invitation, men endnu ikke har booket en tid.

Det skyldes, at en del borgere i målgrupperne 2 og 3 har oplevet udfordringer med at bestille tid til en vaccination – det vil sige, borgere som er over 85 år eller som er 65 år og både får praktisk hjælp og personlig pleje.

Foto: Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top