Nu takker statsministeren slagteriarbejderne

For godt en uge siden efterlyste tillidsrepræsentant på Tican-slagteriet i Thisted, Peter Uno Andersen, anerkendelse for det arbejde, der bliver udført på slagteriet under coronakrisen.

– Vi er af den opfattelse, at det arbejde vi udfører herude på slagteriet er lige så vigtigt som alle andre i nødberedskabets, som sygeplejersker, læger og dem der tager sig af ældre mennesker. Vi laver et vigtigt arbejde herude, når vi sørger for, at folk får noget føde, sagde han til TV Midtvest.

Hver dag møder mere end 500 medarbejdere ind på slagteriet, for at sikre mad på bordene i de danske hjem.

Og nu er hans bøn blevet hørt. På det sociale medie Instagram målretter Statsminister Mette Frederiksen nu nemlig en målrettet tak til alle landets slagteriarbejdere:

– Nogen, der knokler i de her dage – og som vi måske glemmer lidt – det er slagteriarbejderne. De udfører et vigtigt arbejde. Sørger for at vi har mad på bordet, skriver Mette Frederiksen bl.a i opslaget du kan læse i sin fulde længde herunder.

View this post on Instagram

Nogen, der også knokler i de her dage – og som vi måske glemmer lidt – det er slagteriarbejderne. De udfører et vigtigt arbejde. Sørger for, at vi andre har mad på bordet. Poul-Erik har delt sin historie med mig. Den vil jeg gerne dele med jer. ”Jeg er glad for, at vi stadig går på arbejde for tiden. Det er vigtigt, at slagterierne kører. Vi sørger for, at danskerne kan få noget at spise i den her mærkelige tid. Vi er ikke bange for at gå på arbejde, men det sidder selvfølgelig i rygraden. Vi tænker over det. Alt andet ville være underligt. Vi prøver at holde humøret oppe, så vi ikke begynder at hænge med næbet. Vi prøver at vende det med lidt humor på en ordentlig måde. Vi snakker om det. Og følger med. Der er selvfølgelig en smittefare, når vi går på arbejde. Vi har maskiner, der gør det vanskeligt at holde den nødvendige afstand. Men vi tager alle forbehold for ikke at blive syge. Alt det, vi kan gøre, det gør vi. Der er håndsprit alle steder. Jeg har endnu ikke set nogen, der ikke bruger det. Situationen er fortvivlende. Jeg er træt af, at folk bliver fyret rundt om i landet. Men jeg er stolt over, at vi som slagteriarbejdere kan holde møllen i gang. Der er mange penge i spil. For statskassen, virksomheden. Men også for os lønmodtagere. Jeg håber, at alle slagterier kan holde skruen i vandet. Vi slår koldt vand i blodet og fortsætter med at gøre det, vi gør. Og håbe på, at vi kommer igennem det her sammen. Vi kan ikke gøre andet. Vi må alle gøre vores.”

A post shared by Mette Frederiksen (@mette) on

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top