Nu svarer regionsrådsformand på borgmester-kritik

Regionsrådet skal på et møde i næste uge beslutte om Rehabilteringscenter Strandgården i Nykøbing skal lukkes med udgangen af i år.

Et forslag som borgmester Hans Ejner Bertelsen har langet kraftigt ud efter:

– Jeg synes vi igen ser, at regionen ikke ser så langt og husker, at Morsø er en ligeværdig del af Region Nordjylland. Nu er det igen os der skal miste regionale arbejdspladser som man så det, da man lukkede sygehuset.

Gennem længere tid har redaktionen bedt regionsrådsformand Ulla Astman forholde sig til borgmesteren kritik. Og nu er der endelig kommet en kommentar fra formanden:

Regionsrådsformand Ulla Astman. Foto : Region Nordjylland

– For mig er det væsentligste, at vi sikrer, at borgerne får det rette tilbud, og at vi har et fagligt og økonomisk bæredygtigt tilbud. Jeg kan dog godt forstå, at man er ærgerlig over at miste arbejdspladser i kommunen. Men der vil fortsat være regionale arbejdspladser i Morsø, skriver hun i en mail fortsætter:

– I dag har Region Nordjylland 135 ansatte med arbejdsplads i Morsø Kommune, svarende til 120 fuldtidsstillinger. Med lukning af Strandgården vil der blive 24 færre arbejdspladser – svarende til 20,6 fuldtidsstillinger. Hvis det ender med en lukning, vil regionen så vidt muligt forsøge at omplacere de berørte medarbejdere til andre tilbud i Region Nordjylland.

Forfatter

Related posts

Top