Nu starter sommerens spirituskontroller landet over

Fra idag sætter politiet landet over gang i en halvanden måned lang kampagne målrettet spirituskørsel.

Ud over spirituspåvirkning vil der også ske kontrol af, om førerne er påvirkede af narkotika eller medicin.

Der sker flere spiritusulykker med personskade i sommermånederne juni og juli end f.eks. i november og december. Således har 235 personer mistet livet eller er kommet alvorligt til skade i spiritusulykker i trafikken fra 2013 til 2018 i månederne juni og juli mod 161 i november og december, viser tal fra Vejdirektoratet. Alene i juni og juli måned sidste år sigtede politiet 1.272 personer for spirituskørsel.

På trods af, at det er blevet mindre accepteret at køre i påvirket tilstand, er der stadig spirituspåvirkede trafikanter i hver femte dødsulykke. Der er cirka ti gange højere risiko for at komme alvorligt til skade som bilist, hvis man er spirituspåvirket i let grad, og risikoen stiger eksplosivt med stigende promille.

– Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

De landsdækkende sommer-spirituskontroller vil løbe frem til og med søndag den 28. juli 2020.

Foto: Rådet for Sikker Trafik

Forfatter

Related posts

Top