Nu smiles der igen på Cafe Sult

Mundvigene vender igen opad på kontrolrapporten hos Cafe Sult i Nykøbing.

I starten af året fik indehaver Jane Jacobsen en bøde på 20.000 kroner og en sur smiley af Fødevarekontrollen.

Årsagen til bøden og den sure smiley skyldtes dog hverken manglende styr på hygiejnen eller den generelle håndtering af fødevarer.

Som tidligere beskrevet, skal forklaringen findes i en østerssuace, som Fødevarestyrelsen trak tilbage i midten januar. I den forbindelse blev Jane Jacobsen en fredag eftermidag kontaktet af sin leverandør, som bad hende sende produktet retur. Men på det tidspunkt hvor Jane Jakobsen blev ringet op, var hun på vej hjem på grund af sygdom. Derfor fik hun ikke fjernet den pågældende sauce fra cafeen:

– Jeg vidste, at vi ikke ville komme til at bruge produktet før tidligst mandag, hvor jeg så ville sørge for at få det fjernet.

2 kontrolbesøg på 8 dage
Men inden hun nåede at fjerne produktet kom Fødevarestyrelsen forbi – hvilket altså udløste en bøde og en “plet” på kontrolrapporten. Fødevarestyrelsen besøg fandt i øvrigt sted kun godt en uge efter, at Cafe Sult var blevet tildelt en glad smiley.

Jane Jacobsen har efterfølgende indgivet en klage over Fødevarestyrelsens anmærkning og bøden.

I sidste uge var styrelsen så besøg igen. Og bortset fra en bagatelligende overtrædelse af reglerne i forhold til kontrolrapportens synlighed for gæsterne, var der ikke noget at komme efter.

LÆS OGSÅ:

20.000 kr. i bøde: Østerssauce skyld i sur smiley

 

 

Forfatter

Related posts

Top