Nu slukkes lysene på vindmøllerne i Østerild

Efter næsten et år i venteposition, har DTU Vindenergi netop fået dispensation til at slukke de hvide, blinkende lys på vindmøllerne på testcentret i Østerild. Det har Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen afgjort med en dispensation, som er gældende fra 1. februar 2017 til og med 31. januar 2022.

Det betyder, at de hvide hindringslys for fremtiden skal radarstyres, så med mindre der er fly inden for en radius af 5.500 meter fra vindmølletestcentret, så er lysene slukket efter mørkets frembrud.

De kraftige hvide blinkende lys, afløses nu af faste røde lyd i tre niveauer og de lys er på plads således, at de hvide blinkende lys kan slukkes om natten indenfor 14 dage.

I gang med det samme
Det glæder Peter Hjuler, Viceinstitutdirektør hos DTU Vindenergi, at der nu er kommet en dispensation, som forhåbentlig vil glæde beboerne omkring Østerild:

– Vi ved, at de hvide hindringslys har været til gene for flere beboere omkring Østerild, og det tager vi alvorligt. Derfor er vi glade for at vi nu har fået dispensationen, så vi kan reducere generne fra lysafmærkningen. Vi glæder os desuden til at komme i gang med en femårig forsøgsperiode, så vi kan dokumentere effektiviteten af radarsystemet,” siger han.

Lysafmærkningen med blinkende højintensive hvide lys skal fortsat være tændt om dagen. De røde lys skal være tændt alle døgnets 24 timer.

Forfatter

Related posts

Top