Nu skal opsynspersonale forhindre coronakøer

En venlig reminder om at huske håndsprit og at undgå at stimle sammen i køer.

Det kan man fra idag blive mødt af fra en butiksansat på den næste indkøbstur i supermarkedet. Fredag træder en ny regel i kraft, som pålægger store butikker, storcentre og varehuse i detailhandlen at have opsynspersonale.

De skal sikre, at anbefalingerne i forhold til coronavirus bliver overholdt.

Reglen gælder for butikker over 2000 kvadratmeter. I retningslinjerne lyder det, at opsynspersonalet opfordres til at bære gule veste.

Fra regeringen lyder begrundelsen for de nye regler, at der er behov for at skærpe opmærksomheden på grund af flere smittede.

– Nu kommer smitten snigende igen, og derfor har vi brug for at løfte opmærksomheden mod det, der er det stærkeste våben mod coronavirus – god afstand, håndsprit og god hygiejne, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) til TV2.

Kravet om opsynspersonale er en af de restriktioner, som blev indført i sidste uge af regeringen for at bremse stigningen i smitten med coronavirus.

Ud over kravet er myndighedernes anbefaling, at indkøbene skal foretages af et familiemedlem ad gangen.

– Kunderne kan hjælpe os alle, hvis man kun handler enkeltvis, som vi så det i foråret, og ikke gør det til en familieudflugt at tage ud at handle, siger Lars Aarup.

/ritzau/

Arkivfoto: Siine Fiig/COOP

Forfatter

Related posts

Top