Nu sendes vaccine-invitationerne til de ældste nordjyder

De første borgere i landet som er 85 år eller ældre bliver nu inviteret til vaccination. Det sker fra i dag.

Der er sendt invitationer ud i e-Boks og som kvikbrev til 3.000 borgere i målgruppen 85+ i Region Nordjylland. Konkret inviteres nu de allerældste i gruppen af personer, som er 85 år og ældre.

– Det bliver disse borgere, der vaccineres med Moderna med opstart medio/ultimo næste uge. Region Nordjylland modtager på tirsdag 6000 doser fra Moderna, så de 3000 borgere kan få begge stik fra denne leverance, skriver regionen i en pressemeddelelse.

I Region Nordjylland er der i alt op mod 12.000 borgere i målgruppen 85+.

-De øvrige 9000 ældre nordjyder får selvfølgelig også tilbudt vaccination, når vi modtager flere leverancer i regionen. Nu starter vi ud med at vaccinere en fjerdedel af de ældre, og det er vi rigtig glade for at kunne sætte i gang, siger regionsrådsformand Ulla Astman.

Vaccinationssted i alle kommuner
Regionen har sammen med kommunerne aftalt, at der bliver et vaccinationssted til de 85+ borgere i hver af de 11 nordjyske kommuner. De borgere, der inviteres, er udvalgt af Sundhedsstyrelsen.

De borgere, der har behov for transport, og eller ledsager, skal henvende sig til deres kommune og få en aftale om det.

Vaccinationen af 85+ borgere kommer som nævnt til at foregå i næste uge. Regionen melder ud, når der ligger en fartplan klar for denne vaccination.

Derfor er det heller ikke på nuværende tidspunkt muligt at booke tider for de 85+ borgere, men når regionen er klar til at melde vaccinationssteder og tider ud, kommunikeres dette.

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter

Related posts

Top