Nu klargøres de gratis gårdhaver på Mors

Morsø Landbrugsskole, som er en del af Nordic Food College, starter i næste uge arbejdet med at klargøre de gårdhaver, som skolen for 3. år i træk stiller gratis til rådighed for morsingboerne.

Målet er, at gårdhaverne bliver klar til ibrugtagning inden udgangen af april.

– Vores eneste krav er, at alt skal være økologisk, at man passer sin gårdhave ordentligt, og at man høster sine afgrøder rettidigt. Vi klargør jorden og har på forhånd lagt både løg og kartofler, så der er til en start. Og de nødvendige redskaber, dem stiller vi også til rådighed, fortæller forstander og uddannelseschef Jonas Lundgren Bach Korsgaard fra Morsø Landbrugsskole.

Klar til at udvide, hvis efterspørgslen stiger
Interessen for at få en gratis gårdhave har været fin i de første to år, tilbuddet har eksisteret. Om Covid19-situationen får efterspørgslen til at stige yderligere, ved man af gode grunde endnu ikke, men Jonas Lundgren Bach Korsgaard fortæller, at skolen er klar til at udvide antallet af gårdhaver, hvis efterspørgslen er til det.

Målet er, at gårdhaverne bliver klar til ibrugtagning inden udgangen af april. Foto: Nordic Food College

Gårdhavesæsonen skydes normalt i gang med et fælles opstartsmøde, hvor brugerne får lidt praktisk information om, hvordan man gebærder sig som gårdhave-indehaver, og hvilke normer og regelsæt der skal følges.

– I år kan det være, at vi kommer til at gøre det en smule anderledes. Det er jo svært at forudsige, hvordan Covid19-situationen udvikler sig, men er det ikke muligt at afholde fælles opstartsmøde face-to-face, så finder vi en anden løsning i form af skriftlig og eventuel virtuel kommunikation. Det skal vi nok få løst. I første omgang handler det om, at alle interesserede får meldt sig på banen, så vi kan få et overblik over, hvor mange gårdhaver, vi skal have klargjort, slutter Jonas Lundgren Bach Korsgaard.

Ønsker man at lægge billet ind på en gratis gårdhave, kan man tilmelde sig via ansøgningsformularen på Morsø Landbrugsskoles hjemmeside: www.eucnordvest.dk/landbrug. Tilmeldingsfristen er tirsdag d. 7. april.

Foto: Nordic Food College

Forfatter

Related posts

Top