Nu kan nordjyder bestille en fartkontrol online

Nu kan borgere i Nordjyllands Politi’s kreds bestille en fartkontrol online.

– Vi vil gerne i dialog med borgerne, og langt hen ad vejen gælder det om at opdage ting, som vi ikke ellers ville opdage, siger Anne Marie Roum Svendsen, der er politidirektør ved Nordjyllands Politi, til TV2 Nord.

Et spørgsmål om tid
Når man bestiller en kontrol, vurderer politiet fra gang til gang, om det giver mening at udføre den. Hvis det giver mening, sættes en kontrol i gang – og efterfølgende får borgeren, der har bestilt kontrollen, besked om, hvordan kontrollen gik.

– Der kan være mange strækninger, hvor der ikke er sket uheld, men hvor folk tænker, at det bare er et spørgsmål om tid, før der sker et uheld. Sådan noget vil vi gerne være opmærksomme på, siger politidirektøren.

Håber på mange henvendelser
Ligesom man kan bestille en fartkontrol, kan man også bestille en forebyggelsesbetjent, der for eksempel kan tage på besøg i en grundejerforening og fortælle om indbrudssikring eller uro i området.

Forebyggelsesbetjenten kan desuden hjælpe med spørgsmål i forbindelse med større arrangementer.

Initiativet er ikke nyt. Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har tidligere givet borgerne mulighed for at bestille politiet til opgaver med gode resultater. Og nu følger Nordjyllands Politi så trop.

– Jeg håber på, at vi får en masse henvendelser, siger politidirektøren.

Om også Midt- og Vestjyllands Politi, der blandt andet dækker Thy og Mors, har planer om at lancere initiativet vides ikke.

Forfatter

Related posts

Top