Nu kan du søge om julehjælp fra Mødrehjælpen

For tusindvis af børnefamilier er julen en tid med økonomiske og sociale afsavn. Sådan er det desværre også i år, og derfor åbner Mødrehjælpen igen i år op for ansøgninger til den landsdækkende julehjælp, så børn i hele Danmark kan få en god jul.

Fra idag kan man søge Mødrehjælpens julehjælp.

Julehjælpen bringer hvert år håb og glæde i tusindvis af danske hjem, og igen i år rækker Mødrehjælpen ud til familier der slås med sociale og sundhedsmæssige udfordringer og som samtidig har en meget stram økonomi. Hjælpen består af et kontant beløb og et tilbud om rådgivning fra Mødrehjælpens socialrådgivere og en invitation til fællesskab og juleaktiviteter i Mødrehjælpens 39 lokalforeninger rundt om i landet.

Sidste år søgte mere end 8.000 forældre om Mødrehjælpens julehjælp. I Region Nordjylland blev der søgt om hjælp til at give i alt 2.131 børn i 1.009 familier en jul.

En af de forældre fra Region Nordjylland, som modtog Mødrehjælpens julehjælp sidste år, er 34-årige Betina fra Frøstrup, som er mor til en 6-årig dreng. Hun fortæller:

– Julehjælpen var med til at gøre december måned til noget særligt. Uden julehjælpen er december blot en hvilken som helst måned på året, og uden hjælpen har vi ikke råd til at gøre noget ekstra ud af julen hjemme hos os, siger hun.

Julehjælp til de mest trængte
På Mødrehjælpens hjemmeside kan alle søge om julehjælp. For at få julehjælp fra Mødrehjælpen skal man have en trængt økonomi og have været igennem en social hændelse indenfor det seneste år, der gør det særligt vanskeligt at yde omsorg for sine børn.

Mødrehjælpen opfordrer alle, der har behov for støtte i julen til at ansøge om julehjælpen. For at kunne uddele julehjælpen til de mange familier, samler Mødrehjælpen ind i hele Danmark op til jul.

– Mødrehjælpens midler rækker desværre ikke til alle, der ansøger om vores julehjælp. Men igen i år håber vi på velvillig støtte fra de mange danskere, virksomheder og fonde, der plejer at give bidrag til vores indsamling. På den måde kan vi sikre, at hjælpen når frem til de familier, der har allermest brug for den, siger Ninna Thomsen.

FAKTA

Sådan søger man julehjælp hos Mødrehjælpen 

  • Fra den 8. oktober 2019 frem til den 12. december 2019 kan man søge om Mødrehjælpens julehjælp
  • Find og udfyld ansøgningsskemaet på https://moedrehjaelpen.dk/forside/soeg-julehjaelp/
  • Her kan du også læse en vejledning til ansøgningsskemaet og se, hvilke oplysninger, vi skal have for at kunne behandle ansøgningen

Det får man i julehjælp hos Mødrehjælpen

  • 400 kroner til gave pr. barn
  • 300 kroner til julemiddag, hvis der er 1 barn i familien
  • 500 kroner ekstra for hvert barn, hvis der er flere end 1 barn i familien

Sådan kan man støtte Mødrehjælpens juleindsamling

  • Støt med et valgfrit beløb på www.mødrehjælpen.dk/jul
  • Støt med et valgfrit beløb på MobilePay 30402
  • Køb et gavebevis i vores webshop på www.mhj-webshop.dk
Forfatter

Related posts

Top