Nu kan du brevstemme til EU-valget

Mens der endnu ikke er sat dato på hvornår vi skal stemme til Folketingsvalget ligger det fast, at der er valg til Europaparlamentet søndag den 26. maj.

Således blev der igår åbnet op for muligheden for at brevstemme, hvis man ikke har mulighed for eller lyst til at møde op på valgstedet på dagen.

Man kan brevstemme i en valgfri kommune – det behøver altså ikke være ens hjemkommune.

Sådan brevstemmer du:
– Du kan brevstemme i en hvilken som helst kommune og ikke blot i den kommune, hvor du bor.
– Du kan for eksempel møde op på et borgerservicecenter og brevstemme. Nogle kommuner giver også mulighed for at brevstemme på biblioteker eller andre steder. Kontakt kommunen, eller gå ind på kommunens hjemmeside for at se, hvor du kan brevstemme, og hvad åbningstiderne er.
– Du skal huske at medbringe legitimation, for eksempel kørekort, pas eller sundhedskort, når du møder op for at brevstemme.
– Hvis du har brevstemt, kan du ikke stemme på valgdagen. Men du kan godt brevstemme igen inden for fristen – så er det din nyeste brevstemme, der tæller.
– Hvis du er statsborger i et andet EU-land og bor i Danmark, kan du stemme til Europa-Parlamentsvalget i Danmark.
– Du skal søge om at blive optaget på valglisten i den kommune, hvor du bor. Fristen for at søge er den 23. april 2019. – Alle EU-borgere bosat i Danmark har fået direkte besked om deres rettigheder.

Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet

Forfatter

Related posts

Top