Nu gør ligaklub noget ved manglen på kvindelige trænere

Kun tre procent af danske fodboldtrænere med licens er kvinder, og jo højere man kommer på licenstrinnene, jo færre kvindelige trænere er der. Tallet er helt nede på en procent, når man kigger på trænere med den højeste licens.

Det forsøger man nu i FC Thy-Thisted Q at gøre noget ved. Således har ligaklubben sendt 20 af sine spillere på C1-kursus, som er første trin for alle trænere i den UEFA-godkendte træneruddannelse.

– Kurset tager udgangspunkt i træneren som hjælper for spilleren, så hun/han lærer at løse spillet på egen hånd, skriver DBU om kurset på sin hjemmeside.

– Kurset har stort fokus på de pædagogiske redskaber og læringsværktøjer, du som træner kan bruge for at lave en god træning, står der videre.

Midtbanespilleren Lise Dissing roser klubbens initiativ om at tilbyde spillerne en træneruddannelse mens de stadig er aktive på banen:

– Jeg synes, at det er et virkelig godt og fremsynet initiativ af klubben. Ens egne trænere gennem tiden, både fra børnefodbold og op gennem rækkerne, har jo haft en kæmpestor betydning. De har, i større eller mindre grad, været medvirkende til at give grobund for at man er fortsat med fodbold, og kommet dertil hvor man er i dag, siger hun til klubbens hjemmeside.

Hun bakkes op af forsvarsspilleren Line Kristensen:

– Jeg synes, at projektet er motiverende og giver mulighed for refleksion og viden omkring ledelse og kommunikation, både i det daglige, men også i forhold til, hvis den enkelte har en drøm om, at være træner i fremtiden.

Foto: FC Thy-Thisted Q

 

Forfatter

Related posts

Top