Nu er det nok: Strakspåbud på vej til Nykøbing-virksomhed

Naboerne til Viking Recycle på Præstbrovej i Tødsø på Mors har fået nok af deres nye stinkende nabo.

Gennem længere tid har de været plaget af en stinkende røg fra virksomheden, der har fået en miljøgodkendelse til termisk at behandle bl.a. olieforurenet sand, dvs. ved hjælp af varme at brænde de forurenende stoffer i sandet af.

Alt tyder på, at der onsdag vil blive udstedt et strakspåbud der dikterer virksomheden straks at stoppe aktiviteterne. Det skriver medlem af kommunalbestyrelsen på Mors, Henning Sørensen på facebook-siden Tødsø Borger- og Kulturforening.

– Jeg har nu talt med Arne Kirk (direktør for Teknik og Miljø, red.), og han har lovet at miljøafdelingen besøger dem i morgen tidlig (onsdag, red.), hvor de vil få et påbud om at det bliver standset øjeblikkeligt, skriver Henning Sørensen.

Virksomheden, som Vilsund Shells – der på samme grund har et tørreri af muslingeskaller – ejer halvdelen af Viking Recycle, som reelt er et datterselskab af Danmarks største nedbrydnings- og genbrugsfirma Kingo Karlsen A/S med hovedsæde i Silkeborg.

Det har her til aften ikke været muligt at få en kommentar fra hverken direktøren for Teknik og Miljø Arne Kirk eller Henning Sørensen.

LÆS OGSÅ:

Naboer generet af sort, stinkende røg: – Alt foregår efter bogen

 

Forfatter

Related posts

Top