Nu bliver kørekortet digitalt – sundhedskortet følger efter næste år

Fra i dag behøver du ikke længere huske det fysiske kørekort, når du skal køre bil i Danmark.

Med den nye app Kørekort bliver det nemlig muligt at lade det fysiske kørekort blive liggende hjemme i skuffen, og bruge appen som ID i stedet. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

Appen, som altså er en digital udgave af kørekortet, fungerer både som gyldigt kørekort i Danmark og som ID-bevis i lighed med det velkendte lyserøde kørekort.

Foto: Digitaliseringsstyrelsen

Den nye kørekort-app er ikke en afløsning for det trykte kørekort, men er et frivilligt tilbud til dem, der gerne vil bruge en digital løsning. Man skal også beholde sit fysiske kørekort, når man har downloadet appen.

Skal man køre bil uden for Danmarks grænser, skal man fortsat medbringe det fysiske kørekort.

I løbet af 2021 lanceres også det gule sundhedskort i en digital udgave.

Fakta

  • Kørekortet bliver det første ID-bevis i Danmark, der bliver digitalt. I løbet af 2021 lanceres også det gule sundhedskort i en digital udgave.
  • Siden 2018 har danskerne også kunne bruge deres NemID-nøglekort som app til smartphone. 2,8 mio. danskere bruger i dag NemID-nøgleappen.
  • Ved fremvisning af kørekort-appen til politiet, vil politiet scanne den indbyggede QR-kode for at bekræfte gyldigheden.
  • QR-koden er dynamisk, hvilket både højner sikkerheden og giver mulighed for, at politiet kan se fotoet i egen app – uden at man er nødt til at give sin telefon til betjenten.

Foto: Digitaliseringsstyrelsen

Forfatter

Related posts

Top