Nu bliver det dyrere at standse ulovligt her

Fra 1. juli 2021 bliver parkeringsafgiften højere for dem, der uberettiget standser på en handicapparkeringsplads. Dermed er det den samme afgift der gives ligegyldigt om der standes i kort tid eller parkeres i længere tid.

– Jeg er glad for, der er opbakning til lovforslaget, så der allerede fra juli er en højere afgift til dem, der standser ulovligt på parkeringspladser forbeholdt personer med handicap. De pladser er forbeholdt personer med handicap af en årsag.

– Jeg håber, den forhøjede afgift er med til at sikre, at handicapparkeringen bliver brugt af dem, der rent faktisk har brug for den, siger transportminister Benny Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Rabat ved hurtig betaling
Med vedtagelsen af lovforslaget kan vognmænd, hvis lastbiler og busser parkeres ulovligt, desuden se frem til en rabat på parkeringsafgiften, hvis den betales hurtigt.

Afgiften halveres, hvis den betales inden for fem dage fra afgiftens udstedelse. Håbet med rabatten er at skabe en god betalingsadfærd hos både udenlandske og danske vognmænd, så flere afgifter bliver betalt.

Betales afgiften mellem seks og 24 dage fra udstedelsen opnås en rabat på 25 procent.

Forfatter

Related posts

Top