Nu åbnes der op for besøg på bostederne i Thy

Den seneste tid er smittetrykket i Thisted Kommune faldet. Gårsdagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der var 20,7 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere. Sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse går ved 20 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere.

Derfor har Social- og Indenrigsministeriet oplyst Thisted Kommune, at besøgsforbuddet på de sociale bosteder også ophæves, i stil med ophævelsen på plejecentre og plejehjem.

Det betyder, at der nu igen er adgang for besøgende på de sociale bosteder og i bofællesskaberne i Thy, så længe det kan ske på en forsvarlig måde, der lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

At besøgsforbuddene for både socialområdet og for ældreområdet nu er ophævede, glæder direktør for social og sundhed Tue von Påhlman:

Tue von Påhlman. Foto: Thisted Kommune

– Ophævelsen af besøgsforbuddene betyder derfor, at vores beboere kan vende tilbage til en hverdag, som er noget tættere på det, de kendte, inden coronaen brød ud.

Ida Pedersen (A), der er formand for Social og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune, er også glad for, at de udsatte borgere i kommunen igen må få besøg af familie og venner:

– Det er et vigtigt skridt på vej tilbage mod en mere normal samfundstilstand, at vi nu har fået ophævet begge typer af besøgsforbud, siger hun og uddyber:

Ida Pedersen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune.

– Vi har længe måtte leve med restriktionerne på det sociale område, hvilket jo påvirker både beboere og pårørende rigtigt meget. Men nu er det også slut, og det er vi virkeligt glade for.

Det vil dog fortsat være nødvendigt at følge de retningslinjer, som gælder i andre dele af samfundet. Det vil sige holde afstand, spritte hænder og ikke tage på besøg, hvis man oplever at have symptomer på corona. Besøgene på bostederne foregår som udgangspunkt stadig i beboernes lejligheder, fremfor i fællesarealerne.

Plejehjem i Thy atter åbne for besøg

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top