Norske teaterdukker i Thy Til Kunsten

Galleriet Thy til kunsten-Galleri Friis udstiller den næste måneds tid samiske teaterdukker, skabt af Mette Laine Rasmussen fra Røros i Norge. Dukkerne anvender hun til dukketeater for børn og voksne bl.a. med sydsamiske legender som tema.

– At den norske dukkeudstilling finder sted her på Thy til kunsten-Galleri Friis er ikke helt tilfældigt, fortæller Sanne Friis.

– Mette har thylandske rødder som datter af Lotte og Poul Rasmussen – tidligere overlæge på Thisted Sygehus, og en dag var hun på besøg her i galleriet sammen med sine forældre, hvor hun fortalte om sin interesse for dukketeater, som faktisk blev grundlagt med et 3 ugers dukkemagerkursus arrangeret af Thy Teater i 1996. Ideen til en udstilling med hendes teaterdukker her i galleriet var nærliggende.

Mette Laine Rasmussen har senere uddannet sig inden for dramaturgi og kunsthistorie, og hun har modtaget undervisning bl.a. hos kendte dukkemagere i Prag m.fl. Kærligheden trak hende til Norge, hvor hun senere har stiftet teatret, ”Røros figurteater”

Mette interesserer sig for den magiske verden, som man kun finder, når man kender og søger efter den, og magien kan man opleve i den næste måneds tid i Thy til kunsten-Galleri Friis, hvor man bl.a. kan se ”Sigøjneren”, ”Spåkonen”, ”De to Dagdrivere”, ”Alkoholikeren”, ”Vårsnø” (forårssne) og mange andre figurer.

Forfatter

Related posts

Top