Nordvestjyske bilister træner deres kørefærdigheder

Vil man undgå skader den kommende vinter, er det en god ide at øve sig under trygge forhold. Det mener GF Forsikring og de mange bilister, som deltager i selskabets landsdækkende sikkerhedsdag i weekenden 1.-2. november.

Hjælp til selvhjælp
Den forebyggende vinterhjælp foregår blandt andet på køreteknisk anlæg i Skive og Nørresundby, og der har været stor interesse for arrangementet blandt de nordvestjyske bilister, melder formanden for GF Thy & Mors i Thisted, Jette Brandstrup.

– Ingen bilister ønsker at få skader, og mange har et ønske om at føle sig mere sikre bag rattet, inden vintervejret sætter ind. I GF Thy & Mors er der samtidig overskudsdeling på bilforsikringen, så jo færre skader, jo billigere bliver kundernes bilforsikring, siger Jette Brandstrup.

Hvert hold starter med en instruktion, før der tages hul på udfordringer med at styre og bremse på normal vej, på lige glatbane og på den vanskelige krumme glatbane. Træningen omfatter blandt andet også katastrofeopbremsning, bremse- og undvigemanøvre samt fremprovokerede udskridningsøvelser ved træk i bremsen.

Penge til lokale trafikprojekter
Deltagerne i weekendens sikkerhedsdag betaler alle et symbolsk beløb på 100 kroner, som går ubeskåret til Danskernes Trafikpris, der hvert år deler penge ud til lokale trafikprojekter.

trafikpris.dk kan alle interesserede læse mere om prisen, og sidste frist for at søge støtte er 12. november 2014.

Foto: iStock

Forfatter

Related posts

Top