Nordjyske virksomheder skal blive bedre til overskud

3F og Dansk Byggeri vil med en ny indsats hjælpe de nordjyske virksomheder på vej til en bedre bundlinje. Men det kræver en indsats fra både direktøren og medarbejderen.

Hvordan kan håndværksmesteren og medarbejderne hjælpe hinanden med at undgå røde tal på bundlinjen? Det skal gå-hjem-møder og skræddersyede dagsforløb hjælpe de nordjyske håndværksmestre og deres ansatte med at blive bedre til. Det er 3F og Dansk Byggeri, som står bag Bedre Bundlinje 3.0, der starter ud med et gå-hjem-møde den 2. september hos 3F i Aalborg på Hadsundvej 184.

– I Nordjylland mærker mange af vores virksomheder konsekvensen af, at vi bor i et område, hvor der er lidt længere mellem husene og til de store byer, og derfor kræver det en ekstra indsats – ikke kun fra mester, men også fra medarbejderne – at bevare arbejdspladserne og sikre, at der ikke er røde tal på bundlinjen. Mange af vores lokale virksomheder og deres medarbejdere kan uden tvivl få et godt udbytte ud af at deltage, siger formand for Dansk Byggeri Nordjylland, Knud Kristensen og tilføjer:

– Kort og godt handler det jo om, hvordan vi kan øge produktiviteten og indtjeningen. Men det kræver altså, at medarbejderne også tænker i de baner og er med til at fremtidssikre virksomheden, og det er netop det, som Bedre Bundlinje 3.0 har fokus på.

Bedre Bundlinje 3.0 starter med et gå-hjem-møde, hvorefter der tilbydes konsulentbesøg i virksomhederne eller på byggepladsen, og derefter følger et længerevarende udviklingsforløb for udvalgte virksomheder.

– Når konsulenterne besøger virksomheden, så kommer der konkrete forslag til forbedringer på bordet, som virksomhederne og de ansatte så skal i gang med at omsætte til en del af de daglige rutiner. Jeg håber, at de nordjyske virksomheder vil tage imod muligheden for at blive dygtigere og endnu bedre til at klare sig i konkurrencen, siger Knud Kristensen.

Forfatter

Related posts

Top