Nordjyske gør klar til fyringer

Dalende avissalg får nu Nordjyske til at skære op til 30 stillinger i løbet af de kommende par år. Heraf gennemføres halvdelen allerede i år.

– Her i maj måned skal vi finde besparelser, der svarer til 15 stillinger. Og vi må regne med, at der skal findes i samme niveau over de næste par år. Det er jo den ikke overraskende historie om, at dagbladenes økonomi over mange år har været i frit fald. Vi har tilpasset løbende, men nu accelererer det. Derfor laver vi en større tilpasning. Vi er nødt til at få udgifterne ned for at holde økonomien, fortæller avisens chefredaktør Lars Jespersen til Journalisten.

Baggrunden for de omfattende besparelser er den krise, som aviser verden over oplever, fortæller chefredaktør Lars Jespersen.

Medarbejderne håber, at besparelserne kan findes ved naturlig afgang, men Fællestillidsmand Torben Duch Holm er ikke sikker på, at et kan lade sig at gøre med det store antal stillinger, der skal fjernes. Medarbejderne er bekymrede avisens kvalitet og, at medarbejderne skal løbe endnu hurtigere, og det har chefredaktøren fuld forståelse for.

Derfor vil han heller ikke udstede nogle garantier.

– Løsningen er at se på måden, vi arbejder på, og hvad der virkelig er værdifuldt for mediebrugerne. Slaget står ikke om, at vi skal løbe stærkt. Vi er ikke optaget af hurtigløb – der løbes stærkt i forvejen, siger chefredaktøren.

Hvor afgangen af de mange medarbejdere, rammer vides endnu ikke og således heller ikke, hvorvidt Morsø Folkeblad og Thisted Dagblad går fri.

 

 

Forfatter

Related posts

Top