Nordjylland går ned i risikoniveau

Risikoniveauet i Region Nordjylland er på grund af færre tilfælde af den britiske coronavariant end resten af landet sat ned fra fem til fire i myndighedernes varslingssystem for coronavirus.

Det fremgår af en vurdering for uge 7, som er dateret onsdag denne uge. Den bygger på data for uge 6.

Niveau 4 betyder, at der er udbredt samfundssmitte og begyndende pres på kapacitet på sygehusene. Niveau 5 betyder, at der er udbredt samfundssmitte og risiko for, at kapaciteten på sygehusene overstiges.

Generelt vurderes epidemikurven i landet at være aftagende med færre indlagte og nyindlagte. Men udbredelsen af den britiske variant kan resultere i stigende smittetal senere, lyder det.

Derfor fastholdes risikovurderingen på fem i resten af landet.

I uge 5 blev andelen af smittede, som havde den britiske variant, opgjort til 31 procent. Det er i den foreløbige opgørelse for uge 6 steget til 47,5 procent.

Men der er stor regional forskel, og netop i Nordjylland havde kun 13 procent af de sekventerede tilfælde den britiske variant.

– Risikoniveauet i Region Nordjylland nedjusteres til niveau fire på grund af en lav forekomst af B117 i denne region sammen med lavt smittetryk, står der i risikovurderingen.

Der er bred enighed om, at varianten er mere smitsom end øvrige typer af coronavirus. Den øgede smitsomhed er vurderet til at være mellem 35 og 75 procent.

Analyser har indikeret, at B117 ikke har medført alvorligere sygdom. Foreløbige resultater fra nyere studier tyder dog på, at der kan være øget dødelighed ved infektion med varianten.

/ritzau/

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top