Nordjyderne er vilde med deleøkonomi

Lej en bil, en gryde eller sågar en ven.

Antallet af danskere der gør brug af deleøkonomi ved at udleje eller leje ting og tjenester, er tredoblet på ét år, viser en undersøgelse foretaget af Nordea.

Det fortæller DR Nordjylland.

Ifølge seniorforsker ved Aalborg Universitet, Toke Haunstrup Christensen, er deleøkonomiens fremgang et udtryk for et holdningsskifte.

– Der er noget, der tyder på, at der kan være et holdningsskifte omkring forbrug og økonomi. Efter finanskrisen er der mange, der har oplevet en lidt mere usikker økonomisk situation, og det har måske også været med til at påvirke folk i nogle andre retninger, i forhold til at det ikke altid er ideelt at have selv, men at man kan låne af andre.

Nordeas undersøgelse viser at på blot 6 måneder, har 210.000 danskere lånt eller lejet andres ting. En af de danskere er Michelle Kaptajn fra Aalborg, som ofte gør brug af samkørselstjenesten Gomore af mere ideologiske grunde.

– Når nu der alligevel kører biler rundt med tomme sæder, så er det jo idioti ikke at bruge den kapacitet. Vi skal virkelig passe på vores klima.

– Det er nemt at flyve, og det er også super hurtigt. Men jeg har altid sådan en dårlig smag i munden, for jeg ved, hvor meget det sviner. Det er rart at kunne komme afsted med god samvittighed, siger hun til DR Nordjylland.

Ifølge undersøgelsen er mindre miljøpåvirkning en af de vigtigste grunde til at folk bruger de deleøkonomiske tjenester.

Forfatter

Related posts

Top