Nordisk koncert i Thisted Musikteater 

Thisted Musikteater inviterer til nordisk koncert med Michala Petri-kvartetten den 27. maj kl. 19.

Operavoce-kvartetten består af blokfløjtenist Michala Petri, cellist Toke Møldrup, mezzosopran Mette Østergaard og pianist Tine Fenger. Kvartetten opstod i 2016, da ensemblet i Nordens Hus på Færøerne uropførte to værker af den svenske komponist Hans Gefors. Ved koncerten i Thisted spilles dette værk igen foruden anden musik af bl.a. Edvard Grieg og Sibelius. Desuden uropføres en komposition af den færøske komponist Sunleif Rasmussen over folkevisen ”Drømte mig en drøm i nat”.

Inden koncerten er der mulighed for at høre et litteraturforedrag om sangteksterne v. cand. mag Benedikte Vestergaard-Thomsen, Thisted. Det foregår i Gobelinsalen i musikteatret kl. 19.

Der er indgået samarbejde med den nærliggende restaurant La Porto, Havnen 35, således at man kan nyde en operaplatte inden koncerten. Der er tale om en symfoni af smagsoplevelser med et glas god vin.

Forudbestilling af billetter med eller uden menu foregår på billetten.dk.

Koncerten er arrangeret af Operavoce i samarbejde med Thisted Musikteater og Foreningen Norden og er støttet af Thisted Kommune og Konpap.

Operavoce er en foreningen med hjemsted i Silkeborg, stiftet af mezzosopran Mette Østergaard og Tine Fenger med det formål at fremme interesse og kendskab til klassisk vokalmusik, ofte i forestillinger, hvor børn og unge indgår i samarbejde med professionelle musikere.

Foreningen har produceret en refusionsgodkendt opera ”La voix humaine” samt afholdt sommerfestival ”Opera på torvet” på torvet i Silkeborg sommeren 2018 med tusindvis af tilhørere og opnåede en anbefaling fra Michael Bojesen på Statens Kunstfonds hjemmeside. Mette Østergaard og Tine Fenger har netop udgivet CD med fransk vokalmusik, indspillet dels i Vestervig kirke og dels i Thisted Musikteater.

Denne CD præsenteres ved release-koncert i Vestervig kirke til sommer.

Forfatter

Related posts

Top