Nordeuropas bedste windsurfere dyster i Klitmøller

Surfklubben NASA i Klitmøller er igen vært for det åbne DM i Windsurfing Wave og Freestyle, når første afdeling på årets stop afvikles i Klitmøller idag.

DM består af to afdelinger hvoraf den første altså afvikles i Thy idag, mens anden og sidste afdeling afvikles til efteråret.

Med til start er blandt andre U13 Verdensmesteren Tobias Bjørnaa fra Klitmøller. Han anses af mange for at være storfavorit til at hente en DM-titel. Men med deltagelse fra udlandet bliver konkurrencen hård, da blandt andet tyskeren Henri Kolberg, der har vundet flere VM-stævner for U20 deltagere, også deltager. Stævnet er åbent for alle under 20 år.

Hos herrerne er der også lagt op til hård konkurrence, hvor medaljerne til efteråret med stor sandsynlighed skal fordeles mellem sidste års top 3; Kennet Danielsen, Martin ten Hoeve fra Holand og Mads Bjørnaa. De har alle flere gange vundet nationale mesterskaber.

Wave Windsurfing er en opvisnings disciplin med spektakulære hop på bølgen og bølgeridning, som man kender fra surfing bare med ekstra power fra Windsurfsejlet. Freestyle er også en opvisningsdisciplin, hvor man lave avancerede hop på bølgen eller på fladt vand og hvor deciderede bølger ikke er en nødvendighed.

I Freestyle er Danmark også rigtig god med og den flere gange danske mester Rasmus Øgelund stiler på mod blandt andet Andreas Pedersen og Nicolaj Klitgård og flere andre rigtig dygtige sejlere.

I damerækken er det primært Line Bang Wittrup fra Klitmøller man skal heppe på med danske øjne. Hun kommer op imod rigtig erfarne kræfter i form af Stine Marie Bøtteren og tyske Catoline Weber.

Foto: Carter/PWA Worldtour

Forfatter

Related posts

Top