Nordea Fonden deler penge ud: Støtte til Mors, Thisted og Lemvig

Nordea Fonden uddeler godt 25 millioner kroner til projekter langs de danske kyster. Pengene kommer fra en særlig kystpulje.

I den forbindelse er projekter på både Mors, i Thy og i Lemvig blevet tilgodeset med en pose penge.

På Mors er der givet 1 million kroner i støtte til etablering af multifunktionel fjordscene, der bl.a. kan komme i spil til det årlige Kulturmødet Mors. I Thy er Thisted Gymnastik & Idrætskultur blevet tilgodeset med 250.000 kroner til et vandsportscenter, og i Lemvig har Fonden Bovbjerg Fyr modtaget 950.000 kroner til at indrette fyret til et multirum og til at iværksætte forskellige aktiviteter.

– Vi håbede ved lanceringen, at en masse ildsjæle havde lyst til at søge puljen. Det håb er til fulde blevet indfriet med de overvældende mange spændende idéer til aktiviteter, som kan skabe nye stærke fællesskaber lokalt over hele landet. Kysten er klar, og det viser sig, at ildsjælene også var det, siger Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen.

Direktøren rejste i foråret rundt og slog fondens telt op seks steder i landet for at gå i dialog med beboerne om livet langs de danske kyster.

De første 50 projekter er udvalgt blandt 308 ansøgninger i hele landet. Nordea-fonden uddeler i alt 50 mio. kroner over to omgange.

I begyndelsen af november offentliggør fonden støttemodtagerne fra anden og sidste uddelingsrunde. Her skal vælges mellem 207 ansøgninger.

Foto : Kulturmødet

Forfatter

Related posts

Top