Noget tyder på endnu en stigning i smittetallene på Mors

Der er sket en del i smitteudviklingen i forhold til coronavirus på Mors den seneste uges tid.

Forrige mandag havde Morsø Kommune et af landets laveste smittetryk. I dag ser det helt anderledes ud, og Morsø Kommune er i følge mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut den kommune i Nordjylland, som har det højeste smittetryk.

Faktisk er smittetrykket på Mors så højt, at kun Randers Kommune har flere smittede pr. 100.000 indbyggere når man ser på kommunerne vest for Storebælt. Mandag eftermiddag blev incidenstallet for Mors opgjort til 94 for 19 nye smittetilfælde i løbet af de foregående syv dage.

Foreløbige tal fra Morsø Kommune viser tirsdag formiddag, at smitten er steget yderligere siden i går.

Antallet af nysmittede stiger ifølge kommunen til 23. Samtidig stiger incidensen til 113,8. Tallene skal dog tages med forbehold, og der gøres opmærksom på, at tallene kan indeholde falske positive svar, da data indeholder positive svar fra både PCR-test og antigentest.

Hvis der er under 6 smittede indenfor områderne i skemaet puljes tallene med Nykøbing for at sikre fortrolighed om data. Kilde: Morsø Kommune

Morsø Kommune understreger, at der kan forekomme mindre afvigelser mellem de tal Morsø Kommune får tilsendt direkte fra Styrelsen for Patientsikkerhed og de offentliggjorte smittetal via Statens Serum Institut’s dashboard kl. 14.00, dels med baggrund i tidspunkt for opdatering af data og grundet falske positive test.

Forfatter

Related posts

Top