Niels Jørgen Pedersen ud af Egebaksande

Venstres Borgmesterkandidat Niels Jørgen Pedersen trak sig i efteråret 2016 ud af Egebaksande og den omdiskuterede ejendom Kanalvej 39 i Jannerup, hvor grisefabrikken Apollo Thy skal ligge.

Det skriver Nordjyske.

Niels Jørgen Pedersen satte ellers sin underskrift på et betinget skøde, der betød at han i januar 2013 overtog den 228 hektar store ejendom fra Nykredit. Han havde forinden forpagtet jorden, hvilket han også har gjort siden.

Egebaksande blev sammen med Kanalvej 39  i 2012 overtaget på tvangsauktion af Nykredit for en samlet pris af 30 mio. kroner.

Handlen aldrig gennemført
Men Niels Jørgen Pedersen har udelukkende forpagtet jorden, og handlen er aldrig blevet gennemført. Et af de springende punkter er ifølge kilder, at Nykredit skulle levere muligheden for at opstille vindmøller på jorden ved Egebaksande, men den det har de politiske vinde ikke været til i Thisted Kommune.

Nordjyske skriver, at det er Henning Tovgaard, ejendomsmægler hos Nybolig i Holstebro, der på vegne af Nykredit Realkredit A/S, skal forsøge at sælge ejendommene.

Hektarprisen på jord svinger voldsomt mellem 120.000 og 200.000 kroner per hektar, hvilket også stemmer meget godt overens med tvangsauktionsprisen på cirka 30 mio. kroner tilbage i 2012.

Selve bygningerne på Egebaksande – er med undtagelse af en kornhal – stærkt forfaldne og vil kræve mere end en hjælpende hånd at få på fode igen.

Uklart hvad det betyder for Månegrisen
Det er uklart, hvad et salg af Egebaksande og Kanalvej 39 vil betyde for Månegrisen Apollo Thy.

Et projekt som Niels Jørgen Pedersen nægter at være involveret i.

Han har kun lagt CVR-nummer og regnkabsoplysninger til de ansøgninger, der har været indsendt for at få projektet realiseret, og dermed for at hjælpe projektgruppen bag.

Niels Jørgen Pedersen. Foto : TV MidtVest

Forfatter

Related posts

Top