Nick arbejder i Brøndby hjemmefra i Hundborg

Nick Hüttel og Jeanette Klitgaard-Lund har fået hhv. nye job- og uddannelsesmuligheder, da fibernettet kom til Hundborg.

Nick Hüttel er ansat som regel- og handicapkonsulent i Dansk Golf Union, der har kontor i Brøndby. Men til daglig tænder han computeren på hjemmekontoret i Hundborg tæt på naturen i Thy – og har en arbejdsdag stort set som da han mødte ind på kontoret i Brøndby.

Hverdagen med to travle jobs og en mindre lejlighed på Frederiksberg blev for meget for ham og kæresten Jannie.

– Man skulle læne sig ud af vores lejlighed for at se himlen, og vi fik udlængsel. Vi besøgte ofte min kæreste, Jannies forældre, der bor tæt på Nationalpark Thy, og vi blev klar over, at vi skulle noget andet, fortæller han.

Da hans arbejdsplads, Dansk Golf Union, sagde ja til at lade ham prøve at arbejde hjemmefra i Jylland, var vejen banet for en ny, roligere tilværelse. Valget faldt på Hundborg, hvor drømmeboligen dukkede op, og hvor der var lynhurtigt fibernet på vej fra Thy-Mors Energi.

– Det var meget vigtigt for mig, at der var fibernet, for en del af mit arbejde skulle jo foregå over videokonference, så det skulle jo bare virke, fortæller Nick Hüttel.

Da de flyttede ind i deres nye villa, var det besluttet, at der skulle etableres fibernet i området, men det var ikke udrullet i byen endnu. Da Nick kontaktede Altibox og Thy-Mors Energi, var der seks ugers ventetid, men han fik forklaret sin jobsituation og efter få dage sendte Thy-Mors Energi to mand, som gravede forbindelsen ned og fik koblet Nick til fibernettet.

– Det føltes som specialservice, og min forbindelse har været tip-top siden, så jeg har ingen problemer haft med at være i videokonference med mine kolleger og samarbejdspartnere, siger han, – og nyder nu et mere ustresset liv med mulighed for ture ud i naturen i hverdagen.

Fjernundervisning en mulighed
Også for Jeanette Klitgaard-Lund har det hurtige fibernet givet nye muligheder. Hun er formand for Hundborg Udviklingsråd og har været med til at få etableret fibernettet i samarbejde med Thy-Mors Energi.

Sidste år tog hun en eksamen i projektledelse over nettet hos Copenhagen Business Academy og hun er lige nu i gang med en økonomiuddannelse samme sted.

– Det er fjernundervisning, som er organiseret med selvstudie, webseminarer og tekstopgaver, man afleverer og går til mundtlig eksamen. Det er så fin en oplevelse, og hvis ikke vi havde fibernettet, havde jeg aldrig haft den mulighed, forklarer hun.

Hundborg Udviklingsråd i spidsen
Det var til et borgermøde for et par år siden, at det kom frem, at det manglende fibernet i byen spændte ben for mange; folk kunne ikke arbejde hjemmefra, og der var landbrug og mindre virksomheder, der manglede en tilstrækkelig internetforbindelse. Hundborg Udviklingsråd og en række ildsjæle gik i samarbejde med Thy-Mors Energi og Altibox og efter hårdt benarbejde, blev der indsamlet nok interessetilkendegivelser.

– Udover alle de nye muligheder som fibernettet giver, var der også den store sidegevinst, at Hundborg Udviklingsråd gennem samarbejdet med Altibox fik et tilskud. Vi hjalp med formidling og lokaler til møderne, og for det arbejde fik vi et beløb pr. solgt abonnement, som vi er meget glade for, da det giver nye muligheder for udvikling i landsbyen, fortæller Jeanette Klitgaard-Lund.

Thy-Mors Energi investerer massivt i udrulningen af fibernet, og inden udgangen af 2020 vil alle selskabets andelshavere have mulighed for tilslutning til fibernettet.

Området bliver det første lokalsamfund i Danmark der har et fuldt udbygget fibernet.

Forfatter

Related posts

Top