Ni ud af ti kommuner har færre huse med til salg-skilt

Afstanden mellem til salg-skiltene på de danske villaveje fortsætter med at stige.

Ved indgangen til september var antallet af udbudte huse for fjerde måned i træk på det laveste niveau i ti år. Det viser tal fra Boligsiden, der er ejet af ejendomsmæglerne.

Ved indgange til september var der 30.245 villaer og rækkehuse til salg i Danmark. Det er to procent færre end måneden forinden.

Ifølge Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, er det en usædvanlig situation, der udspiller sig lige nu. Hun peger på, at det faldende udbud ses i hele landet, hvor der i 89 af landets 98 kommuner er færre huse til salg end for et år siden.

– Det er et lavt udbud, der er skabt af en situation, hvor der egentlig er kommet mange nye boliger til salg, men hvor der også er blevet solgt rigtig mange huse igennem de seneste måneder, siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, i en kommentar.

Sammenlignes der med samme måned sidste år, er udbuddet faldet hele 15 procent – svarende til cirka 5300 færre huse.

På Mors er udbuddet det seneste år faldet med godt 8%, mens udbuddet er faldet med 12% i Thy det seneste år. I Lemvig Kommune er der næsten status quo, men kun 3 færre udbudte boliger til salg end samme tidspunkt sidste år. I Struer derimod er der lige nu flere boliger til salg end der var for et år siden.

Foto: EDC

Forfatter

Related posts

Top