Nephew er tilbage

Det er hele seks år siden, at Nephew sidst udgav ny musik.  Blandt andet fordi forsanger Simon Kvamm, der har bosat sig i Klitmøller, har været ude på et soloeventyr.

Men i dag er ventetiden forbi og bandets mange fans kan glæde sig over hele tre sange samlet på udgivelsen, ’Vinter – i – Ring’. Det drejer sig om den storladne single, ’Amsterdam’, den smægtende, ’At Dø Er At Rejse’, samt Nephews nyfortolkning af den over 200 år gamle aftensalme, ’Sig Månen Langsomt Hæver’.

’Vinter – i – Ring’ er første udgivelse fra Nephew siden det platinsælgende album, ’Hjertestarter’, fra 2012. Efter at have turneret med sangene herfra, trak bandet stikket på ubestemt tid – det var tid, til at finde ny inspiration. René Thalund og Kristian Riis dannede nye musikalske alliancer som producer-duoen True Nord, og Simon Kvamm stævnede ud som solist og senere musikleverandør til teaterkoncerten, ’Lyden Af De Skuldre Vi Står På’.

Da Kvamm i denne forbindelse mødte sangskriver og producer, Marie Højlund, fødtes en ide:

– Nephew er på én gang en fast enhed med uforanderlig stil, men samtidig et kollektiv der er åbent for nye input og udtryk. Og pludselig hørte jeg bare for mig, hvordan Nephew ville lyde mere Nephew’sk end nogensinde med Maries vokal som en del af universet, forklarer Simon Kvamm.

Førstesinglen fra Nephew hedder ’Amsterdam’
Førestesinglen er en storladen sang ”med vind i håret og knyttede næver mod himlen”, som Kvamm beskriver den, og som ifølge sangeren handler om udlængsel:

– Det er en sang om ”First World udlængsel”, hvor man kan savne at se San Francisco eller Paris by night, sat overfor ”Third World udlængsel”, som vel må siges at være på et noget mindre forkælet niveau. Da vi opbyggede omkvædet med Maries slavisk inspirerede vokal, sammen med det karakteristiske Nephew-mandskor, var den der bare.

Nephew meldte sin genkomst, da bandet i efteråret 2017 offentliggjorde arenakoncerter i Boxen i Herning og Royal Arena i København. Begge koncerter blev udsolgt på få timer, og det blev siden meldt ud at Nephew spiller to festivalkoncerter i 2018 – Orange Scene på Roskilde Festival og Bøgescenen på Smukfest. I den forbindelse blev det også antydet at bandet var i gang med ny musik, hvilket vi nu kan glæde os over, viste sig at holde stik.

Foto: Copenhagen Records

Forfatter

Related posts

Top