Nemmere at søge om landbrugsstøtte

Hvert år benytter flere tusinde landmænd Tast selv, der er Landbrugsstyrelsens digitale selvbetjeningsløsning. Her udfylder landmændene ansøgninger til blandt andet landbrugsstøtte, økologistøtte, naturpleje og skovrejsning.

Landbrugsstyrelsens digitale selvbetjening ”Tast selv” har fået en overhaling, der skal gøre det nemmere og mere enkelt at søge om landbrugsstøtte.

– Med det nye Tast selv gør vi brugeroplevelsen bedre for landmændene. Det skal nemlig være så nemt og enkelt som muligt for landmanden at søge om penge. De skal kunne bruge deres tid i marken og stalden og mindst muligt på kontoret, siger vicedirektør i Landbrugsstyrelsen Jon Simonsen.

Det nye Tast selv har været igennem flere faser, hvor både konsulenter og landmænd har været med til at udvikle og teste systemet. Designet er blevet mere intuitivt, så det er lettere at finde rundt.

Nye efterspurgte funktioner
Det nye Tast selv har ikke kun fået et mere intuitivt design, men også nye efterspurgte funktioner.

Nu kan landbrugere og konsulenter blandt andet nemt afgive eller anmode om fuldmagter, en ny indbakke har fået søgefunktion og en tidslinje skal give dem et hurtigt overblik over deres sager. Nye funktioner, der alle er kommet til på baggrund af feedback fra landmænd og konsulenter.

– Vi har meget tidligt i processen med det nye Tast selv involveret landmænd og konsulenter, så vi kunne få deres input og ønsker til det nye system. De har været med på hele rejsen fra tanke til slutprodukt. På den måde får vi et Tast selv, der er robust og langtidsholdbart for alle, siger Jon Simonsen.

Forfatter

Related posts

Top