Nemmere adgang til opkvalificering af medarbejdere i Thy Mors

Mange virksomheder opkvalificerer sine medarbejdere på AMU-kurser i lokalområdet. Flere små og mellemstore virksomheder har dog tilkendegivet, at tilmeldingen til kurserne er al for besværlig og tung, hvilket ofte ender med at blive en stopklods. Den problemstilling rydder Kursuscentret på EUC Nordvest nu af vejen.

AMU-kurserne er et stærkt redskab til opkvalificering og efteruddannelse af virksomhedernes medarbejdere, og derfor er det en ærgerlig problemstilling at det skal være helt lavpraktiske udfordringer, der sætter en kæp i hjulet for medarbejdernes kompetenceudvikling.

I forbindelse med trepartsforhandlingerne har man vedtaget at nedsætte en ekspertgruppe, der skal afdække årsagerne til den markant lavere søgning på AMU-kurserne. I relation til dette har kursusafdelingerne rundt omkring i landet kunnet lægge billet ind på at etablere såkaldte fri-institutionsforsøg. Det har EUC Nordvest gjort, og skolen er nu blevet godkendt som fri-institutionsskole.

– Der var flere forskellige muligheder, men vi valgte at søge tilladelse til at arbejde på at udvikle en mere enkelt og lettilgængelig tilmeldingsform for små og mellemstore virksomheder, fortæller Mona Søe, der er afdelingsleder i Kursuscentret på EUC Nordvest.

Foto : EUC NordVest

Foto : EUC NordVest

To nemme genveje til tilmelding
Fri-institutionsforsøget på EUC Nordvest har foreløbig resulteret i to nye alternativer til den traditionelle tilmelding, hvor virksomhederne tilmelder medarbejderne på hjemmesiden ved hjælp af deres virksomheds-NemId. En fremgangsmåde mange virksomhedsejere har oplevet som bøvlet.

Et af de nye tiltag fra Kursuscentret er udformningen af en blanket, der giver kursuscentret fuldmagt til at tilmelde deltagerne ”bag om systemet”. Virksomheden skal således blot indlevere blanketten i kursuscentret, og så klarer medarbejderne her resten.

– Vi har også gjort det muligt at tilmelde sig kurserne via pc’eren i samarbejde med os. Virksomheden kan nu klikke på en ny ”knap” på hjemmesiden, der gør det muligt for os at overtage musefunktionen. Når kunden aktiverer knappen, kommer der et nummer frem, det nummer oplyser de til os, og så kan vi via Time Viewer kigge med på deres skærm og styre musen. På den måde kan vi hjælpe dem med at navigere rundt i hele systemet fra start til slut. Det er kun, når NemId’et skal indtastes, at kunden selv må til tasterne, ellers klarer vi hele processen, forklarer Mona Søe.

Mulighederne er mange
Det er med andre ord blevet langt nemmere at tilmelde sine medarbejdere på AMU-kursus, og EUC Nordvest håber således, at de nye tiltag vil få flere virksomheder til at komme i gang med at styrke medarbejdernes kompetencer til fremtidens arbejdsmarked.

–  Opkvalificering og efteruddannelse af arbejdsstyrken er helt afgørende, hvis man ønsker at stå stærkt på fremtidens arbejdsmarked. Vi tilbyder kurser inden for alt fra Lean, medarbejderudvikling og ledelse til transport, fødevarekurser, IT, svejsning og byggeri. Kurserne er af forskellig varighed – vi har hele paletten fra én til 30 dage. Inden for byggeri har vi endda, som noget nyt, etableret Åbent Værksted, hvor man kan komme og deltage uden forhåndstilmelding. Mulighederne er mange, og vi står naturligvis altid klar til at tage en god dialog og rådgive om de forskellige muligheder, siger Mona Søe.

Fotos : EUC NordVest

 

Forfatter

Related posts

Top