Nej til nedrivning af gammelt fiskerhus

Et af de ældste fiskerhuse på Jegindø må ikke rives ned.

Teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune har godkendt en indstilling fra forvaltningen, som anbefalede, at der blev nedlagt nedrivningsforbud. Det skriver Folkebladet Struer.

Der er tale om bevaringsværdig bygning i den såkaldte klasse 3, og forvaltningen har derfor vurderet, at en nedrivning ville være et kulturhistorisk tab for hele for hele kommunen.

Derfor opfordrede forvaltningen til at der blev blokeret for en nedrivning. Det kunne dog umiddelbart ikke lade sig gøre, idet bygningen ikke er udpeget som bevaringsværdig i hverken lokal- eller kommuneplan. Derfor var den eneste mulighed at opfordre politikerne i teknik-, miljø- og klimaudvalget til at nedlægge et § 14-forbud efter planloven.

Det er nu sket, og derfor vil administrationen udarbejde en bevarende lokalplan for hele Thyholm, som vil være klar til godkendelse i byrådet i starten af næste år.

I forbindelse med den igangværende revision af kommuneplanen vil der også blive formuleret en række retningslinjer for de bevaringsværdige bygninger i hele kommunen, og med nye begrænsninger for, hvad man må give sig i kast med, skal de nye retningslinjer også beskytte bygningerne mod ændringer, som forringer bygningens originale udtryk.

Foto: Struer Kommune

Forfatter

Related posts

Top