Nej til kommunalt pamperi

Af Jens Otto Madsen,
Medlem af kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune for Enhedslisten 

Kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune samles i morgen – fredag den 30. december – til et ekstraordinært møde for at gennemføre betydelige lønforhøjelser til sig selv.

I Enhedslisten mener vi ikke, at kommunalbestyrelsen skal udnytte muligheden og bevillige sig selv store lønforhøjelser på samlet set 741.291 kr. til 26 medlemmer – eller som det i en særlig Thisted-udgave (forslag stillet af SF!) belaster de kommunale udgifter med 467.688 kr. – en stigning på 17.988 kr. pr. kommunalbestyrelsesmedlem. Vi vil derfor stemme imod forslaget. Vi lægger op til, at vederlag for udvalgsformænd, udvalgsmedlemmer med mere skal fastholdes på det nuværende niveau og ikke automatisk stige 31,4 procent.

Baggrunden for lønforhøjelsesforslaget er, at et flertal i Folketinget bestående af Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Det Radikale Venstre og Socialdemokratiet har vedtaget en lov, som hæve borgmestrenes løn med 31,4 procent. I Thisted Kommune betyder det, at borgmesterens løn alene stiger med 235.553 kr. Denne ekstravagante lønstigning kan vi desværre ikke undgå, selv om vi ville, men de øvrige lønstigninger kan vi forhindre ved at ændre kommunalbestyrelsens styrelsesvedtægt.

Mens masser af udsatte borgere – eksempelvis kontanthjælpsmodtagere, unge på uddannelse og flygtninge – oplever massive asociale besparelser skovler borgmestre og kommunalbestyrelsesmedlemmer voldsomme lønstigninger til ind til sig selv uden blusel. Politikerleden vil helt sikkert stige – og med god grund. Det er baggrunden for, at vi i Enhedslisten ud fra social anstændighedstankegang foreslår, at udvalgsformænd og kommunalbestyrelsesmedlemmers vedlagsniveauer fastholdes uændret.

Forfatter

Related posts

Top