Naturfagstårnet på Mors går i luften

Der er grund til fest, når Morsø Gymnasium og Dueholmskolen på fredag indvier det nye Naturfagstårn på Mors og inviterer alle til fejring i gymnasiets hal kl. 13.

Morsø Gymnasium og Dueholmskolen har arbejdet det sidste år med at gøre Naturfagstårnet på Mors til virkelighed. Et samarbejde med lokale virksomheder og en bevilling på 384.000 kroner fra Region Nordjyllands Uddannelsespulje har hjulpet projektet på vej, og nu står det snart klar til brug.

– Med den her nye naturvidenskabelige legeplads vil vi gerne gå foran for at øge interessen for de naturvidenskabelige fag på Mors. Vi glæder os meget til at vise elever og lærere det nye naturfagstårn, og vi er stolte af at kunne give vores elever spændende, nye muligheder i matematik, biologi, fysik og kemi, siger Rektor Kurt Sonne Thomsen.

Han byder velkommen til indvielsen, hvor også Morsøs borgmester Hans Ejner Bertelsen vil tale til gæsterne. Derpå bliver der livestreamet fra Naturfagstårnet på Mors, så de hundredvis af gæster i hallen kan opleve det nye univers.

Tårnet rummer blandt andet en vindmøllesimulator, en stor ventilator, en robotarm til programmering. Projektet er toårigt og udvikles løbende med nyt udstyr, som eleverne kan eksperimentere med.

Naturfagstårnet på Mors er blevet til gennem et samarbejde mellem Morsø Gymnasium og Dueholmskolen med de lokale virksomheder BILA, Skov A/S, Jesperhus og Svævethy.

Forfatter

Related posts

Top