– Naturen og morsingboerne har alt at vinde

Læserbrev af
Jette Jepsen, medlem af kommunalbestyrelsen på Mors for Radikale Venstre

Dejligt at borgmesteren kan ændre holdning, og har tilmeldt Morsø Kommune til konkurrencen om at blive den vildeste kommune.

Konkurrencen skal sætte fokus på at øge biodiversiteten ved at gøre vores natur i Danmark mere vild.

Jeg har bragt ønsket på bordet overfor Borgmesteren og de øvrige gruppeformænd, men modargumentet var bla at der ikke var ressourcer, tid og økonomi til at indgå i konkurren

– Et uheldigt signal at sende

cen.

Borgmesteren orienterede i går kommunalbestyrelsen om at han alligevel har tilmeldt Morsø Kommune til konkurrencen, og det skal godkendes på det næstkommende Kommunalbestyrelsesmøde. Forslaget vil få den største opbakning fra Radikale Venstre.

Vi har alt at vinde ved at sætte fokus den vilde natur på Mors. Da jeg så, hvordan flere og flere kommuner tilsluttede sig konkurrencen om at blive den vildeste kommune op til deadline, synes jeg den holdning jeg mødte, da jeg fremlagde muligheden for at Morsø Kommune skulle deltage, som helt forkert – ja faktisk pinligt.

Pinligt at Morsø Kommune ikke ville tilslutte sig, særligt set i lyset af undersøgelsen af naturkvaliteten ud fra rødliste arterne, hvor Morsø Kommune ligger i bunden på en nr 95 ud af 98 kommuner.

Vi skal da som kommune gå foran. Vi skal som kommune være fødselshjælper til initiativer der understøtter den vilde natur i vores kommune. Vi skal selvfølgelig være med når der nationalt bliver sat fokus på den vilde natur.

Som Hans Ejner Bertelsen har udtalt på bla Limfjord Update skal vi også, som aftalt, indgå partnerskab og samarbejde med den lokale Naturfredsforening og andre foreninger og aktører.

Jeg er så glad for, at Borgmesteren fortryder sin første indstilling og alligevel har meldt Morsø Kommune til konkurrencen. Naturen og morsingboerne har alt at vinde ved at deltage i konkurrencen.

Så fra Radikale Venstre er der stor opbakning til at Morsø Kommune, sammen med de øvrige kommuner, deltager i Konkurrencen om at blive Danmarks vildeste kommune.

LÆS OGSÅ:

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top