Natur vigtigere end børnehaver for nye tilflyttere

Naturen trækker mere end antallet af børneinstitutioner, når yngre børnefamilier skal beslutte sig for at flytte fra storbyerne og til Thy eller Mors.

Den nye undersøgelse ”På forkant med udkanten” viser nemlig, at landsdelen har en række særlige værdier, som særligt de helt unge børnefamilier i storbyerne føler sig tiltrukket af. Og det er primært den storslåede natur, der lokker, fortæller Julie Daugaard, livsstilsekspert & strategisk direktør i Dentsu Aegis Network i Aarhus.

– hos dem, der er flyttet til de her såkaldte ”udkantsområder”, er der særligt fem værdier, der har været afgørende for deres valg af bopæl, og det allervigtigste er naturen. Over halvdelen af dem, der flytter til, siger, at naturen er det vigtigste for deres valg af bopæl. Det er jo interessant, at når politikerne går ud og taler om institutioner, så er det faktisk ikke det, der kan gøre, at man lige tipper til at vælge det ene sted frem for det andet. Der er det altså noget som natur og ro, der betyder noget,, siger hun til TV MidtVest.

Eksperterne tvivler ikke på, at natur og nærhed bliver det helt store trækplaster for landsdelen de kommende år.

– Nogen af de her værdier, som der er i yderområderne ved at søge sammen i lokalsamfund, som vi gjorde i gamle dage, er noget af det mest trendy lige nu og noget af det, der fylder rigtig meget, siger Julie Daugaard.

Foto : Mette Johnsen

 

 

Forfatter

Related posts

Top