Nationalparken og Thy

Af Niels Klingenberg Vistisen
Kandidat til kommunalvalget for de Konservative

Nationalparken og Thy – Thisted Kommune – skal have meget mere ud af hinanden i fremtiden, og det skal ske gennem et meget tættere samarbejde. Nationalparken har nu eksisteret i mange år, og vist sig som et markant trækplaster for Thy, samtidig med at naturen er beskyttet. Der er dog alt for lidt direkte samarbejde mellem kommunen og Nationalparken.

Den ser i nogen grad sig selv som sin helt egen myndighed, som ikke vil deltage eller påvirke det som foregår udenfor. Denne isolering er uholdbar på længere sigt. Nu kommer der langt om længe et Nationalparkcenter i Vorupør, men vi skal alle sikre os at der er en helhedsplan som hænger sammen. Vorupør by ses bestemt også som en del af Nationalparken, og det forpligter kommunen. Naturmødet finder i dag sted i Hirtshals, men det blev faktisk født her i Thy, men der var ikke vilje hos kommunen og Nationalparken til at gribe chancen, og den gled os af hænde. Det må ikke ske igen. Turister skelner ikke mellem natur i og udenfor Nationalparken, og det skal vi heller ikke.

Måske skal Nationalparken udvides med Vejlerne mod nord, så også Hannæs er bedre med i Thy. Naturstyrelsen skal være bedre til at etablere shelterpladser, fugletårne, stier, og det i tæt samarbejde kommunens turistkontor. Der er behov for en bedre styring af Nationalparkens samarbejde med Thisted Kommune, så både borgere og turister får mere ud af det, og så der kan ske rigtige skridt fremad. Sådan fremtidssikrer og udvikler vi Nationalparken og turismen i Thy.

Foto : De Konservative

 

Forfatter

Related posts

Top