Næste stop: Landsholdet

To FC Thy Piger er udtaget til bruttotruppen til U16 landsholdet, som skal mødes første gang i august.

Sophie Gravesen fra Nors og Ellen Frank Mitchell fra Thisted har begge spillet sig blandt de 30 bedste i hele landet på deres årgang, og for de to fodboldglade piger er det et stort del-mål, der nu er nået.

– Da vi for to år siden begyndte til DBU træning i U14-truppen, var U16 landsholdet en kæmpe drøm. Nu er målet kommet så meget nærmere og jeg er utrolig spændt på både de udfordringer og også oplevelser som følger med at være udtaget, fortæller Ellen Frank Mitchell.

Både hun og Sophie Gravesen har spillet i FC Thy Piger siden klubben blev etableret for fire år siden. Sophie kom fra Nors Boldklub og Ellen fra Koldby Hørdum Idrætsforening, og mens Sophie i år har spillet på både U15 liga 1 og U18DM-holdet har Ellen spillet på U16 liga 1 og samtidig også U18DM.

Sophie Gravesen (tv) og Ellen Frank Mitchell fra FC Thy Piger er udtaget til bruttotruppen til U16 landsholdet. Privatfoto.

Forud for udtagelsen er gået et år med jævnlige talent-træninger med DBU U15 talenttruppen. Her har i alt omkring 50 piger på landsplan deltaget.

-Jeg er meget glad og også stolt af at være udtaget til bruttotruppen efter sommerferien. Det betyder, at jeg kan blive ved med at udvikle mig, ved siden af mine klubtræninger og jeg håber det fører flere gode fodboldminder med sig, siger Sophie Gravesen.

For begge piger gælder nu, at næste mål er at komme med U16 landsholdet til turneringer i udlandet.

Forfatter

Related posts

Top