Næste gruppe af thyboere vaccineres i næste uge

I denne uge begynder indsatsen med at give 2. vaccinationsdosis til de borgere som er over 65 år, og der både modtager personlig pleje og praktisk hjælp, samt til sundhedspersonalet. Samtidig tilbydes 3.000 nordjyske borgere i gruppen 85+ vaccination med Moderna-vaccinen.

I Thisted Kommune betyder det konkret, at 279 borgere med fødselsåret 1931 eller tidligere, samt enkelte fra året 1932, vil modtage et brev med vaccinetilbuddet. Dermed er der taget hul på tredje gruppe borgere, som bliver tilbudt vaccinen, ifølge Sundhedsstyrelsens vaccineplan. I og med, at der ikke modtages doser til alle grundet leveranceforsinkelserne, bliver vaccinen tilbudt i etaper.

– Det glæder mig, at vi nu kommer til at vaccinere endnu bredere i Thy, når de ældre i gruppen 85+ bliver tilbudt vaccinen, siger Tue von Påhlman, direktør for social og sundhed.

Du får brev, hvis du er i målgruppen
De borgere, som nu får tilbud vaccinen, får et brev fra Sundhedsstyrelsen. Desuden kommer kommunen til at ringe til hver enkel borger for at høre, om vedkommende ønsker hjælp til at blive transporteret til Thyhallen.

– Hvis du får et brev, så får du tilbudt vaccinen. Hvis du ikke får et brev, så er du ikke med i denne omgang. Vi kommer desuden til at ringe til hver enkel borger for høre, om vi skal hjælpe med at sikre transport til Thyhallen, så hvis man har gangbesvær eller andre skavanker, stadig kan sige ja tak til tilbuddet, forklarer Gitte Frøkjær, som er leder af Borgerservice.

Hun tilføjer:

– I de tilfælde hvor vi bestiller transporten, kommer vi samtidigt til at bestille klokkeslættet for borgerne den 8. februar, så vi kan få lavet aftalerne med vores taxi- og busselskaber.

Hvis man ønsker hjælp til transporten skal man ringe til Borgerservice.

Vaccinationerne med 2. dosis kommer til at foregå på de 22 decentrale vaccinationssteder, hvor borgerne modtog deres 1. dosis.

LÆS OGSÅ:

Regionen melder klar til vaccination af 3000 ældre

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter

Related posts

Top