Næssundfærgen starter 2018 på land

Selvom det ikke er på land at et skib er i sit rette element, så er det nødvendigt mindst én gang om året for en færge som Næssundfærgen. Færgen skal nemlig på bedding på værft i Agger, hvor Søfartsstyrelsen skal syne bund, rorstamme, aksel m.m. Hertil kommer bundsmøring, udskiftning og vedligehold af diverse funktioner:

– Vi sejler 2017 til ende, med den sidste afgang fra Mors d. 31.12. kl. 17.10. Allerede d. 2. Januar sættes kursen mod syd til Agger Værft. Her venter årets serviceeftersyn samt skift af fenderlister på skibets ene side. Det er årets store renoveringsopgave og næste år tager vi den anden side, fortæller en glad formand Henrik Olsen.

På en færge som Næssundfærgen er fenderlisten ikke blot en gummiliste, men består af flere lag egeplanker, der yderst er beklædt med et jern-skelet, som tager fra, når skibet rammer bolværket.
– Vi kommer her ind til skibets kerne, og det er et vigtigt indgreb, som vi får taget med henblik på at styrke skibet og sikre en lang levetid, fortæller Henrik Olsen.

Foto : Næssundfærgens Venner

 

Forfatter

Related posts

Top