Næssundfærgen bliver ikke klar som planlagt

Næssundfærgen, der lige nu befinder sig på værftet i Agger, bliver ikke som ventet sejlklar til d. 1. februar.

– Når man begynder at pille i et gammelt træskib, så kan både tid og penge blive en uvis størrelse. Heldigvis er det for M/F Næssund kun tiden, der driller og trækker lidt ud, oplyser formand for Næssundfærgens Venner Henrik Olesen.

Kernesund færge
En af de væsentlige årsager til at tiden er løbet for hurtigt afsted, skyldes underligt nok færgens gode stand. Fenderlisterne skulle først afmonteres. Dette var lettere sagt end gjort, da de tre lag massiv egetræ beklædt yderst med en kraftig jernarmering, var i rigtig god forfatning.

– Men af skulle det, det havde vi lovet søfartsstyrelsen. De store redskaber skulle i brug for at få adskilt fenderlisten. Det er en rigtig god fornemmelse, at have været helt inde ved færgens kerne, hvor dæk og skrog mødes. Vi ved nu, at den gamle dame også her inde i det kritiske indre er kernesund. Den bedste livsforsikring vi kan få, fortæller Henrik Olsen.

Inden Næssundfærgen igen kan stævne ud skal den gennemgå syn fra Søfartsstyrelsen. Henrik Olesen oplyser slutteligt, at han forventer at sejladsen genoptages i forbindelse med vinterferien.

Foto : Næssundfærgens Venner

Forfatter

Related posts

Top