Næssund i hasteindsats på Venø fra mandag

Storesøster afløser lillesøster. For at redde en akutopstået situation på Venø, har Næssundfærgens Venner sagt ja til, at det gode skib drager mod syd,for at hjælpe på Venøsundoverfarten.

Venøsund overfarten kom pludselig i bekneb fordi “Sleipner”, der er lånt ud fra Fur overfarten, skal hjem til Fur, grundet et havari på den faste Furfærge. Så lige nu kæmper den lille reserve – træfærgen Venøsund en brag kamp, for at holde Venø i forbindelse med fastlandet. Da Venøsund har sine begrænsninger med lastbiler og større køretøjer
(brandbiler mv.) , kan dette kun holde som en ganske kortsigtet nødløsning.

– Vi fik ved middagstid idag en henvendelse fra Venøsund, om de kunne leje Næssund i en periode, så længe reparationerne står på. I samme periode kan vi så låne lillesøster Venøsund på Næssundoverfarten, fortæller Viggo Vangsgaard.

Næssund ser nemlig ud til at væreVenøboernes eneste mulighed for at få løst sit problem.

– Vi var ikke et øjeblik i tvivl, selvfølgelig skal vi da hjælpe de gode folk på Venø. Vi er faktisk den eneste reelle mulighed tilbage i området og vi har trods alt et alternativ – lastbilerne kan køre udenom, selvom vi faktisk netop begynder at få flere og flere lastbiler ombord, understreger Henrik Olsen, formand for Næssundfærgens venner.

Han håber, at de lokale vognmænd er tålmodige og forstår situationen.

– vi er klar til lastbiler igen, så snart vi får Næssund tilbage om ca en 4 ugers tid. Vi glæder os faktisk lidt til at se Venøsund fungere på overfarten ved Næssund. Det er jo færgehistorie der skrives, da lillesøster er af samme type som den helt gamle Næssundfærge, siger Henrik Olesen.

Heldigvis kan de to færger bruge de samme kajanlæg.

– Vi håber at vores gæster vil se det som en ekstra oplevelse at få overfarten med Venøsund, der har flere år som veteranfærge bag sig end Næssund. Overfarten bliver hverken kortere eller længere, sejltiderne bliver de samme, men måske kan vi flere gange komme i situationer, hvor vi skal sejle dobbeltturer, da vi ikke kan have så mange biler ombord på Venøsund, siger Henrik Olsen.

Søsterskibet er allerede på plads

Da Næssund var færdig med dagens arbejde kl. 18.20 i aftes, stak den afsted på en tre timers færd mod færgehavnen på Venø. Her lå lillesøster og ventede på en hyggelig aften og nat, hvor de  kan ligge og ”titte til hinanden”.

Tidlig i morges lørdag stakVenøsund så afsted til sit nye arbejdssted mod nord.

– Således må vi konstatere at Næssundfærgen pludselig får endnu et godt formål og ekstra berettigelse – og det er vi bare så glade for, siger Henrik Olsen.

Forfatter

Related posts

Top