Næssund Færgens genstart blev en folkefest

Bilkøen strakte sig over næsten to kilometer på Næssundvej og 400 Thy – og morsingboere gjorde Næssundfærgens “genfødsel” til en ren folkefest.

– det er helt vildt det her, jublede Henrik Olsen og den øvrige bestyrelse, der kunne glæde sig over, at køen foran salget af  rabatkort var lang.

– det er vigtigt, at befolkningen nu sætter handling bag de fine ord om at støtte op omkring færgen. Det kan de gøre ved at købe rabatkort. Det giver penge i kassen, og det har vi brug for, siger Henrik Olsen.

Og glæden var da også stor, da Arne Søndergård fra Spar Nord i Nykøbing på vegne af Spar Nord Fonden kom forbi med en check på 10.000.

Og de to piger i pølsevogne havde travlt. De langede 2.000 pølser over disken, mens Henning Holm fra havde mere end travlt med at åbne gratis øl og vand fra bagsmækken på hans bil til de tørstige fremmødte og i manglen af en oplukker, blev tomstokken mere end slidt.

Stemningen var nærmest euforisk, da bommene gi op til “Jomfruturen” over Næssund selvom det blæste en halv pelikan.

Derfor var det måske også meget godt, at Sognepræst Benedicte Tønsberg velsignede “Næssie” i hendes tale, der havde begrebet “pilgrim” på programmet. Det at rejse mentalt og fysisk. En fantastisk tale.

Jo – der var folkefest på Sydvestmors i går.

Så håber vi, befolkningen på begge sider af Næssund bakker op om færgen – så festen kan fortsætte.

Pølsepiger Næssund Færgen Snorklipning 2 Næssund Færgen  Næssund Færgen Jomfrutur Næssund Færgen jomfrutur 2 Næssund Færgen folkefest

Poul Færgemand

Fotos : Henning Rasmussen, Chresten Søndergaard, Jette Jepsen og LimfjordUpdate.dk.

Forfatter

Related posts

Top